Natuur

Nazomer

Wat was het een heerlijke zomerse dag vandaag. Lui zonnen en vervolgens een duik in het water. We hebben echt genoten!

Toch is te merken dat de herfst in aantocht is. Het voelt dan wel als een zwoele (na-)zomerdag, maar in de natuur zijn de veranderingen alweer zichtbaar. Vooral de pluisjes en andere ‘voortplanting mechanismen’ (om het zo maar te noemen) beginnen zichtbaar te worden. En soms is die herfstgeur echt al een beetje aanwezig.

De lindebloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de schutblaadjes liggen in het gras. Besjes zijn in meerdere bomen zichtbaar en natuurlijk de vruchten die in het najaar geoogst kunnen worden, zijn er in overvloed.

Zelfs paddestoelen zijn al op meerdere plaatsen in de tuin aanwezig.

Maar vandaag genieten we nog even van de zwoele warmte!

Een leuke verrassing is dat de zomerbloemen (welke ik jaren geleden van een zus gekregen heb) zijn uitgekomen en alleen maar toe gaan nemen (aan de ‘rammelaar’ te zien) wat betekend dat ik volgend jaar weer leuke bloemen in de bloembakken heb zitten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *