Zweden

Vakantie in eigen huis

De zomer is alweer voorbij..

Ik heb een heerlijke vakantie in Zweden achter de rug. Voornamelijk doorgebracht op ONZE stijger aan ONS meer in de zon. Ik heb zelfs in het meer gestaan om af te koelen.. ook de nieuwe BBQ uitgeprobeerd en doet t prima

Daarnaast vooral grote afstanden afgelegd met de auto en soms lopend of op de fiets..
Zo was de heenreis met volle aanhanger een zit van wel 23uur waarin ik voornamelijk heb geslapen en de laatste 4uur geklaagd dat er geen plekje meer op mijn billen was waar ik nog op kon zitten zonder dat het pijn deed.
Met de fiets(en veel zadelpijn) hebben Jostmose(haar bijnaam) en ik op een dag wel 50km afgelegd en lopend minimaal 5km per wandeling..

Het kan haast geen toeval zijn dat de enige winkel in Uddenholm(zijn er vast nog wel twee ofzo) een knutselzaak is!
En 5km verderop is natuurlijk de stad waar Uddenholm onderdeel van is, waar ik toch aardig wat rommeltjes kan winkelen.. Die stad is vergelijkbaar met `s-Gravenzande(dat is immers ook een stad).

Het grotere winkelcentrum waar we zijn gaan shoppen is op 3kwartier afstand rijden en daar kunnen we genieten van Vera Moda, H&M en nog wat leuke zaakjes. Ook twee supermarkten zo groot als 4 “hoogvliet” ketens aan elkaar vast dus mijn winkel/koop verslaving kan ik prima onderhouden

Tijdens het zonnen heeft Wico de eerste klussen aan het huis uitgevoerd. Ondervloeren dichtmaken, isolatie erin en boven vloer dicht maken.. veel timmeren, hout sjouwen(ook ik!) en vooral erg warm..
De keuken is inmiddels weer mooi(dus voor mij is alles weer goed!) en de rest van het huis zal nog veel tijd nodig hebben om opgeknapt te worden..

Daarmee kom ik gelijk bij het volgende.. Wanneer wij nou eindelijk vertrekken?? Helaas, zal dit nog op zich laten wachten want zolang het huis niet goed bewoonbaar is(hoewel 4 van de 6 slaapkamers prima in orde zijn, en de keuken en eetkamer ook netjes aan kant zijn), gaan we er gewoon nog niet heen.. Niet veel zin om in een rommelig klushuis te zitten terwijl ik elke dag alles stofvrij moet maken…
Duss.. aangezien we niet door de sneeuw heen willen met verhuisspullen, wordt het volgende zomer als de sneeuw verdwenen is…
NOG een jaar wachten tot we in ons droomhuis kunnen gaan wonen en deze winter helaas nog geen witte kerst voor mij..

Dan nog maar even extra genieten van mijn tijd hier, en vooral de kerst uitgebreid vieren!

De muggenbeten zijn inmiddels alweer weggetrokken(doordat er veel regen was gevallen voordat wij er waren, was het muggen aantal extreem), het bruine kleurtje is aan het wegtrekken en de billen zijn inmiddels bijgekomen van de minder lange zit op de terugweg(alsnog 16uur)..

de vakantie is voorbij..en het werk is weer begonnen.

voorlopig kan ik alleen maar verlangend kijken naar de foto’s van mijn huis en het land waar we gaan wonen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *