Bakken

Zalige zaterdag

Tegen de tijd dat dit recept op mijn blog te lezen is (ik schrijf dit al weken van te voren), hoop ik dat mijn bietjes uit de moestuin geoogst kunnen worden. Ik heb namelijk een interessant recept gevonden. Het lijkt mij erg lekker(want ik vind de echte Griekse Feta geweldig!)

Bietjestaart

  • 3 rauwe bietjes
  • 25g boter
  • 1el olijolie
  • 1 el rode wijn azijn
  • 2 el suiker
  • bladerdeeg
  • 100g feta
  • bosui/lente uit in ringen gesneden

Schil de bietjes en snijd in stukken. Verhit olie en boter in een pan die in de oven kan (geen plastic handvat!). Doe de bietjes in de pan en roer ze goed door de olie. voeg azijn, suiker en olie toe en roer goed door. doe folie over de pan en zet in een 200graden Celsius voorverwamde oven voor ongeveer 30-40 minuten tot de bieten zacht zijn. Haal uit de oven, laat afkoelen en doe vervolgens bladerdeeg over de pan. Bak dit ongeveer 30minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Haal uit de oven, laat afkoelen en keer het geheel om zoals in het filmpje. Kruimel fetakaas over de taart en voeg de uitjes toe.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *