Emigreren,  Zweden

Vertraging

Herhaaldelijk wordt aan ons gevraagd hoe het met ons huis staat en of we al weten wanneer we vertrekken. Helaas is er nog niet veel duidelijk.

Vanaf januari staan er drogers in het huis die het hele huis weer vochtvrij moesten maken. Vooral bij de buitenmuur was dit lastig omdat het buiten al die tijd gevroren heeft en dat niet echt meewerkt. Nu het winterseizoen voorbij is en ook in Zweden het weer verbeterd zijn de meeste drogers al uit huis gehaald en is een steekproef uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de buitenmuur nog steeds niet 100 procent droog is en dus staan er nu nog enkele drogers. Deze zullen nog een poosje moeten blijven tot het huis helemaal droog is(het gaat hierbij vooral om de isolatie van de buitenmuur). Dit zal hopelijk niet al te lang meer duren!

Als het huis helemaal droog is zal de verzekering een offerte opmaken. Hierin komen de gemaakte kosten, en het deel wat wij moeten betalen(tien procent+ 1000,= boete) en er zal vermeld worden wat het gaat kosten als zij het huis in de oude staat herstellen. Vooral dit laatste is voor ons belangrijk want pas als we weten wat de kosten hiervan zullen zijn, kunnen we beslissen of wij zelf gaan klussen(en misschien wel goedkoper uit zijn) of dat wij het door de verzekering laten regelen.
Deze beslissing zal meer duidelijkheid geven over de periode die nodig is om het huis op te knappen en wanneer wij naar Zweden zullen verhuizen.

Dit wetende kan ik nu wel zeggen dat er eigenlijk nog steeds geen nieuws is. Geen duidelijkheid voor ons, en dus ook niets om te vertellen aan jullie. Beetje jammer!

Ik HOOP dit jaar een witte kerst mee te maken in Zweden, maar als alles tegenzit kan het best nog wel een jaartje duren voordat we in Zweden zitten…. onduidelijk onduidelijk onduidelijk!

Positief hieraan is dat ik nog elke dat met jullie kan afspreken en leuke dingen doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *