Cultuur,  Natuur

Grasmaaiers

Terwijl wij gisteren na een heerlijke bbq bij het kampvuur zaten, kregen wij te horen dat vandaag onze tuin aangepakt zou worden door twee van onze Zweedse vrienden. Volgens de ‘Zweden’ is het erg belangrijk hoe de tuin er bij ligt en aangezien wij het mooiste plekje aan het ‘Rádasjon’ (het meer) hebben, moest onze tuin daar ook aan voldoen. Omdat wij nog niet zoveel tuin ervaring hebben als zij, wisten zij wel wat en hoe ze dit moesten gaan aanpakken. Natuurlijk zijn wij daar enorm blij mee!

Op z’n Zweeds werd afgesproken dat zij ‘tussen 13:00 en 17:00 zouden komen en vandaag had ik natuurlijk mijn vraagtekens of ze überhaupt zouden komen, ze waren namelijk al aardig beschonken toen zij ons dit meedeelden (want dat is ook echt Zweeds!).

Nadat wij zelf al het een en ander in de tuin hadden gedaan, hoorden we in de verte het geluid van een grasmaaier. Dit horen we wel vaker als een van de buren ermee bezig is, maar dit geluid was harder en kwam langzaam dichterbij. Het waren de twee vrienden die ieder op hun eigen grasmaaier kwamen aanrijden. Alleen dit al zag er natuurlijk lachwekkend uit want dit betekend dat ze door het hele dorp gereden zijn op die dingen, maar het was natuurlijk nog leuker dat ze echt kwamen!

De heren hebben ‘hallo’ gezegd en begonnen gelijk met het maaien van ons gras. Dit deden wij zelf ook wel, maar onze grasmaaier liep er geregeld op vast omdat het gras al zo’n 3 jaar niet gemaaid was. Hun grasmaaiers konden er wel mee overweg en ongeveer twee uur later was het gras prachtig gekortwiekt. Speciaal voor hen had ik een chocoladecheesecake klaarstaan, maar omdat zij eerst wilden avondeten, heb ik het taartje aan ze meegegeven als dank. We zijn dan ook erg blij met hun aanpak.

Ze hebben al laten weten dat ze op een volgende zaterdag nog zullen komen met hun ‘snoeiapparaat’. Dan zullen zij met Wico zo’n beetje alles wegsnoeien wat nu nog in de tuin staat. Daar heb ik natuurlijk geen enkel probleem mee!

Ik heb wel voor hun aankomst nog brandnetels en zevenblad geplukt om hier nog het een en ander van te koken (daar vertel ik nog over in een andere post) en natuurlijk heb ik paaltjes om de framboos heen gezet zodat zij deze niet omver zouden rijden.

De tuin ziet er nu (bijna) pico bello uit en met dit prachtige zomerweer kunnen wij daar extra van genieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *