Alledaagse dingen,  Natuur

Verkoeling

Vandaag hadden we weer een prachtige zomerdag hier in Zweden. Ik heb mijn dag weer nuttig besteed met de nodige klusjes, waaronder het plukken en verwerken van paardenbloemen(in een andere post meer hierover). Waardoor ik een heleboel, vermoedelijke, aardbeiplanten tegenkwam in mijn tuin(WOW, hopen dat het ook daadwerkelijk aardbeien zijn!), een rupsje hangend aan een appelboom en paddenstoeltjes.

In de middag begon het toch wel heel warm te worden. Het was zelfs zo warm op de veranda dat de thermometer het niet aan kon, warmer dan 45 graden Celsius!

Toen de katten eenmaal naar buiten mochten vonden zij het te warm om actief te zijn en zochten zij een plekje in de schaduw. Dat zegt genoeg. Het was zomers heet vandaag.

Bij thuiskomst is Wico gelijk een duik in het meer gaan nemen en ben ik met hem mee gegaan. Een heerlijk verkoelend bad was dat!

Bij onze dorpsburen kon ik aan het eind van de middag het onweer horen donderen, maar hier is het droog gebleven. Gelukkig is het inmiddels wel lekker afgekoeld. Van mij mag de hele zomer zo blijven, maar misschien toch iets koeler dan. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *