Moestuin

Moestuin

De lente is langzaam op gang gekomen en dit is een mooie periode om voorbereidingen te treffen voor de moestuin die we graag willen gaan aanleggen in onze tuin.

Vooral vandaag, nu het regent en ik niet op de veranda zit te zonnen, kan ik even op het Net zoeken naar informatie. Wat zijn er veel verschillende planten om uit te kiezen en wat is er veel informatie en kennis die je ‘ zou moeten hebben’ om met de tuin te beginnen.

In ons oude tuintje hebben wij al eerder een moestuintje gehad, maar nooit hebben we ons echt verdiept in alle ‘ins & outs’. Eigenlijk ben ik het nu ook niet van plan. We kiezen wat we willen, zorgen dat het op een goeie plek staat waar het plantje fijn (en blij) kan groeien en zien vanzelf wat er van komt. Dat vind ik ook eigenlijk het leukste, gewoon zien hoe het loopt en blij zijn met wat er wel of niet uit resulteert.

We zijn nu dus nog aan het bedenken waar we de moestuin willen, hoe die eruit moet komen te zien en wat er allemaal in moet komen staan. Ik vind het een leuke klus, met het vooruitzicht dat we over een paar maanden er de vruchten van zouden kunnen gaan plukken. Ik heb er alvast zin in en denk terug aan de oogst van vorig jaar (in Nederland en Zweden).

Komen jullie over een paar maanden bij ons eten ‘van het land’ ?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *