Alledaagse dingen

Wie wat bewaart….

….heeft wat (ook al is het voor een ander)!!

Vanwege het goeie weer van zondag ben ik maandag de schuur ingedoken op zoek naar een ligstoel die daar ergens nog zou moeten staan. Vorig jaar zomer hadden we ontdekt dat de vorige bewoners twee ligstoelen hadden laten staan en dat kwam ons heel goed uit! (We hebben er toen een op de stijger gezet, en dat is een van mijn favoriete plekjes geworden!)

Nu moest ik dus eerst door een jungle van een tuin, die drie jaar niet onderhouden is, om bij de schuur te komen. En vervolgens in de schuur kijken waar ik de stoel zou kunnen vinden…

Wat staat die schuur vol spullen zeg! Het is net schatzoekertje spelen want bij elk bezoek wordt ik weer verrast door een nieuwe ontdekking. “Wie zou dit gebruikt hebben, wanneer en hoe zou het eruit hebben gezien in die tijd?” Er staan en hangen allerlei spullen: ouderwetse Skilatten, drie sparks, tuinierspullen, een stoere slee, vooral veel ouderwetse visnetten en nog allerlei zooi waarvan ik het nut niet eens weet. En dit is alleen nog op de eerste etage!

Eenmaal op de begane grond (dit zijn drie ruimtes) kwam ik de ligstoel tegen, maar ook nog ander tuinmeubilair. Zo stond er een tafel die mooi is voor op het balkon, maar ook twee stoelen en een tafel die leuk op de veranda passen! Wat een leuke verrassing! Het is natuurlijk wel ‘oude zooi’, maar zolang we onze tuinmeubilair nog niet hebben (lees: nog in NL staat) wel heel handig. En eigenlijk vind het juist leuk om spullen te hebben waar al een verhaal aan vast zit.

Na alle spullen vanaf de schuur naar ons huis te hebben gesjouwd ben ik het eens gezellig neer gaan zetten. Ik herinnerde me dat ik op zolder iets had gezien, wat mogelijk een tafelzeil kon zijn. Dus heb ik het naar beneden gehaald en bleek het inderdaad een schattig ouderwets tafelzeil te zijn met bloemetjes. Wat leuk dat de vorige bewoners zoveel spullen achter gelaten hebben en dat wij die nu juist goed kunnen gebruiken!

Ik heb vandaag al kunnen genieten van de gezellige zithoek en het voelt nu echt weer wat meer ons eigen paradijs! Ik kan niet wachten tot de zomer! 🙂

Wanneer komen jullie langs?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *