Bakken

Zalige zaterdag: Triple chocolate muffins

Omdat deze koekjes van Nigella Lawson en deze zelfverzonnen brownies zo leuk er uit zien en lekker zijn, wilde ik een nieuwe variant maken: De triple chocolate muffin!

Ik heb het web afgezocht naar een recept wat hierop leek of wat ik zelf zou kunnen tweaken en ik vond het!

 

Triple chocolate muffins

  • 100g chocola
  • 300g zelfrijzend bakmeel
  • 1el bakpoeder
  • 100g donkere muscovado suiker (basterd suiker in NL)
  • 250ml melk
  • 50g gesmolten boter
  • 2 losgeklopte eieren
  • 50g donkere chocolade stukjes
  • 50g melk chocolade stukjes
  • 50g witte chocolade stukjes (zelf verzonnen)

Smelt de 100g chocola au bain marie. Zeef de bakmeel en bakpoeder en meng door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de stukjes chocolade) toe aan de afgekoelde gesmolten chocola. Roer vervolgens met een lepel de droge ingrediënten erdoor en als laatste de stukjes chocolade. Roer niet te lang!

Volgens het recept maak je hiermee 6 muffins, maar ik heb er veel meer uit kunnen halen!

Enjoy!

Helaas viel bij mij het resultaat tegen wat veroorzaakt kan zijn door een aantal dingen. Hier in Zweden is doorgaans geen zelfrijzend bakmeel te krijgen. Nu heb ik via een forum voor Zwederlanders een soort gelijk ingrediënt gevonden “extra fint mjöl”, maar dit kan toch een ander resultaat hebben dan gewend. Daarnaast heb ik hier de “muscovado” suiker gekocht waarover in het recept gesproken werd. Deze suiker is totaal anders dan wat we in Nederland gewend zijn en als je de suiker zo uit de zak proeft zit er een sterke drop smaak aan!!

Gelukkig was de dropsmaak niet meer te herkennen in de muffins, maar ze leken minder zoet dan waarschijnlijk de bedoeling was. Daarnaast hadden de muffins een structuur die richting ‘wit brood’ gaat. En het allerbelangrijkste: de muffins smaakten eigenlijk niet echt naar chocola!

Wat mij betreft, was dit recept een mislukking. De muffins zagen er prima uit en er wordt ook van genoten, maar volgende keer als ik iets soortgelijks wil maken zoek ik een ander recept.

Deze muffins zijn nog wel wat lekkerder te maken door een topping erop te maken van 100g chocolade gesmolten met 100ml slagroom. Beetje af laten koelen en over de muffins laten druipen of smeren.

De foto is niet door mij gemaakt!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *