Alledaagse dingen

Pompoen

Het lijkt of het hier al maanden lang herfst is. Goudkleurige blaadjes waaien je om de oren, een frisse neus halen is op dit moment een van de best passende uitdrukkingen en langzaamaan halen we handschoenen en mutsen tevoorschijn.

De moestuin is al zo goed als leeg en de eerste nachtvorst heeft een paar weken geleden een bezoekje gebracht. We haalden een stuk of 8 megagrote pompoenen uit de tuin van wel 20 kilo en nog een paar kleinere om weg te geven.

Ook anderen groenten werden nog even snel geoogst. Zoals de citroenkomkommer die de hele zomer niets gedaan had, maar op het laatste moment ineens een stuk of 6 komkommertjes tevoorschijn toverde. Grappige gele, ronde komkommertjes die zoals de naam al zegt op citroen lijken.

Wortels en rapen kunnen nog wel eventjes blijven staan en dat is maar goed ook want ik heb het veel te druk met andere dingen. Zoals het maken van rozenbotteljam, mijn favoriete jam aller tijden!

Of het koken van alle mogelijke recepten met pompoen. Voor halloween etentje met vrienden stond ik een hele dag in de keuken om pompoensoep te maken plus pompoenhummus, pompoenfoccacia, pompoenmuffins, pompoencake, geroosterde pompoenzaadjes. En tussen alles door maakte ik fluffy pompoenpannekoekjes en pompoenwafels voor de dag er na. Wat is er toch enorm veel te maken met pompoen! En allemaal zooo lekker!!!!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *