Bakken

Liefde

Terwijl iedereen aan het bijkomen is van het midzomerfeest, kunnen wij hier nog nagenieten van Wico’s verjaardag. Mooi en zonnig weer, een gezellige bbq met als nagerecht een flink stuk van Wico’s verjaardagstaart.

En het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik elk jaar de ultieme, natte chocoladetaart voor hem probeer te maken. En dus ook dit jaar.

De taart die ik dit jaar maakte had een merkwaardig recept, maar het beviel de eters uitermate goed. Toen een van mijn Zweedse trainings-vrienden het proefde zei hij dat hij op slag verliefd op me was (ruw vertaald). Een goed smakende taart dus en het recept te danken aan kookmutsje!

De taart heb ik helemaal gemaakt volgens het recept van kookmutsje, maar ik heb de garnering weggelaten.

Natte chocoladecake

 • 2 eieren
 • 150 g donkerbruine basterdsuiker
 • 16 g vanillesuiker 
 • mespuntje zout
 • 150 ml water
 • 250 ml melk
 • 115 ml zonnebloemolie
 • 60 g cacaopoeder
 • 175 g bloem 
 • 10 g bakpoeder

  Siroop
 • 300 ml water
 • 200 g donkerbruine basterdsuiker
 • 15 g cacaopoeder

Klop eerst de eieren, suikers en zout tot een geheel en voeg vervolgens water, melk en olie toe en mix goed. Voeg dan de goed door elkaar gemengde droge ingredienten toe via een zeef. Mix alles goed tot een glad gehaald.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius zo’n 30-35 minuten tot een sateprikker er droog uit komt.

Terwijl de cake bakt maak je de siroop door de ingredienten in een pannetje te doen en aan de kook te brengen. Roer goed door elkaar en als het flink kookt zet je de pan van het vuur en laat je de siroop afkoelen.

Als de cake klaar is, haal je hem uit de oven en laat je de cake in de vorm zitten zodat je de siroop er over kan gieten. Volgens het recept laat je de cake nu een uur staan met de siroop zodat het er in kan trekken. Ik heb de cake met siroop en al zo in de koelkast gezet en een nacht laten staan. De volgende dag heb ik alle siroop die niet in de cake was getrokken er af laten lopen. Daarna heb ik de cake uit de vorm gehaald en op een serveerschaal gezet.

Om de cake mooier te maken kan je er nog allerlei toppings of een ganache aan toevoegen. Ik maakte een eenvoudige ganache van slagroom en chocola. Hiervoor kan je het recept van Kookmutsje gebruiken: 100 gram slagroom, 150 gram chocola. Samen in een pannetje opwarmen zodat de chocola smelt en vervolgens goed doorroeren en even laten afkoelen zodat het makkelijker over de cake is te smeren.

Voor het opdienen een mooie schaal of etagere kiezen en natuurlijk wel hard zingen voor de jarige he! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *