Haken

Made on monday

Toen ik op Instagram zag dat een van mijn collega’s vroeg of iemand voor haar baby een bloemenkrans kon haken, greep ik gelijk mijn haaknaald. Als ik iets leuk vind, is het namelijk bloemen haken! En de voorbeeldfoto die zij deelde, liet precies een aantal bloemen zien die ik al eerder gemaakt had, maar nog niet gebruikt. Ik pakte dus gelijk mijn gehaakte bloemetjes, mijn bloemen-haak-boek en de juiste garen en ging aan de slag.

Wat een lekker werkje, het heeft iets ritmisch en bijna meditatiefs om steeds hetzelfde te haken. Vooral bloemen waarbij de getallen vaak hetzelfde zijn of een bepaalde formule. Ik vind het fijn om te doen! Ik maakte een stuk of 5 bloemen van elk soort. Margrietjes en een bloemetje waarvan ik niet echt kan zeggen wat het is. De band voor om het hoofd verzon ik zelf en moest natuurlijk wel de goeie maat zijn.

En het geheel verpakte ik in een klein kado doosje met als bonus nog een andere bloem en een bij.

Mijn collega was er erg blij mee en ik ook! (en aan de foto’s van mijn collega te zien waren er meer reacties op haar vraag 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *