In de keuken

Warmende soep

Sinds een paar dagen is het koud hier. De zomer die twee weken geleden duidelijk aanwezig was in alles wat we (liever niet) deden, lijkt nu totaal verdwenen. Waar we eerst bij temperaturen van wel 27 graden Celsius (als het niet meer was!) op een vlot over het Rådameer dobberden, zitten we nu liever binnen (of op de veranda) bij een haardvuurtje te luisteren naar het tikken van de regen op de ramen.

En als het dan zo koud en vochtig is, wat is er dan lekkerder dan een zelfgemaakt tomatensoepje? Perfect ook voor deze tijd van het jaar wanneer de tomaten in overvloed te krijgen zijn. Helaas niet zoals vroegah in het Nederlandse Westland langs de wegen in kleine karretjes vers uit de kas. Maar wel nog steeds lekkere Hollandse tomaatjes alleen nu gewoon uit de winkel. Want tja, de tomaten uit eigen tuin laten nog even op zich wachten!

Het recept van deze geroosterde tomatensoep heb ik al eens eerder gedeeld en het is nog steeds mijn favoriet. Lekker smaakvol en ook makkelijk te maken terwijl je tussendoor even iets anders doet.

Klik hier om naar het recept te gaan en laat me vooral weten of het u ook zo gemaakt heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *