Alledaagse dingen

Geurexplosie

De Zweedse lente is een periode die lang en kort tegelijk lijkt te zijn. Eerst zijn we maanden smachtend aan het wachten tot die verdomde kou eindelijk zal verdwijnen. En dan flits in twee weken tijd is het gras groen, zit het groen in de bomen, staan de eerste bloeiers volop stuifmeel te stuiven. En worden we verblind door kleuren en geuren die we na al die tijd van kille, koude winter vergeten zijn.

Na een periode van stilte, rust en misschien zelfs wat traagheid (die winterslaap he!), moet je nu ineens moeite gaan doen om alles bij te kunnen benen. Bloesems moeten geplukt worden (want daar wil ik graag limonade van maken), onkruiden en andere bloemen moeten mee naar de keuken (om ook mee te koken) en het liefst alles zo snel mogelijk want voor je het weet zijn ze uitgebloeid en is de volgende plant alweer toe aan een plukbeurt.

De afgelopen dagen (ik kan me eerlijk gezegd niet meer herinneren wanneer!) heb ik dus heel wat tuin-keukenklusjes gedaan! En er staan dan ook flessen en potten met heerlijke goedjes op het aanrecht te wachten op een label. Wat een luxe!

Daarnaast heb ik ook genoten van prachtige fietstochten waar letterlijk te voelen was hoe het kwik steeg. En wat een prachtig uitzicht!
De dagelijkse wandelingen met hond-lief zorgen er voor dat goed zichtbaar wordt hoe snel alles veranderd en groeit. En ik doe zelfs nieuwe vondsten op in eigen tuin zoals het veld met Lelietje van Dalen. Na al die tijd heb ik nu pas door dat die gewoon in eigen tuin staan. Wat een heerlijk geurende ontdekking!
En de tijd van buiten zitten en genieten van onze tuin (inclusief hond op schoot) is weer aangebroken. Wat boffen wij toch met dit plekje!

O, en tussen alle drukte door heb ik ook mijn haar nog even laten bleken door een collega. Zo licht ben ik nog nooit geweest!

We zijn er klaar voor, laat de zomer maar komen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *