Alledaagse dingen

Kleur

De zon komt steeds vaker even achter een wolk vandaan gluren en zo nu en dan is het best lekker buiten als het windstil is. De wind blijft wat fris, maar wat wil je dan ook met hagel en sneeuw in de lucht?

Voorgaande jaren hadden we soms zelfs nog sneeuw liggen buiten, dus klagen mogen we echt niet!

En langzaamaan is alles buiten aan het kleuren. Verschillende nuances van geel, naar frisgroen en hier en daar een golf paarse en witte bloemetjes.

Vlinders, hommels en bijen vliegen af en aan en vogeltjes zijn niet meer te missen.

Alles zoemt, fluit, kwettert en springt op uit de grond.

Wat heerlijk dat de zomer nu echt op komst is en wat fijn om dan zelf ook weer geinspireerd te worden om hier en daar wat klusjes te doen (naast de klusjes in de moestuin). Maar sommige dagen mag er ook best even ‘niets’ gedaan woren hoor! Lekker uitslapen, genieten van de natuur terwijl een ontbijtje op de veranda genuttigd wordt, een paar uurtjes sauna en een dompelen in het meer en een mooie bos bloemen kado krijgen. Fijn zo’n dag!

Natuurlijk is de teleurstellig dan groot als er ineens een hagel/sneeuwbui valt, maar gelukkig is het maar natte sneeuw en verdwijnt deze gelijk weer. Wel weet je dan weer dat er nog even gewacht moet worden met het buiten zetten van de moestuinplantjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *