Moestuin

Goedemorgen!

Terwijl ik me vanmorgen omdraaide in bed zo rond een uur of 5, dan wordt ik al wakker van het licht buiten, hoorde ik hoe de regen op het raam tikte. Ik besloot om nog lekker een uurtje te blijven liggen en genieten van het getik, een van mijn favoriete geluiden.

Maar toen ik een poosje later wakker werd, was het tikken gestopt en toen ik naar de ramen keek, kon ik heel eventjes niet bevatten wat ik zag! Het sneeuwde!!

De moestuin, uitzicht vanaf de slaapkamer

Was het niet al volop lente? Had ik niet gister al bijna alle uitjes in de grond gezet, en zou ik vandaag niet de rest van de uien er in gaan doen? Even schrikken, en hopen dat alles niet te koud wordt, maar dit zal denk ik wel meevallen.

Het is vooral even omschakelen en dan maar van de nood een deugd maken. Kan ik niet de moestuin in, dan maar iets anders verzinnen om te doen. Misschien eens even dat boek uitlezen wat ik nog had liggen. Of wat creatieve projectjes afronden?

Het wordt vooral een rustig dagje, bij de warme houtoven denk ik zo. En volgens mij is Dobby het met me eens, want hij ligt nog steeds lekker lui bij me in bed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *