Alledaagse dingen

Heerlijk

Wat hebben we een heerlijk weekend gehad!

Vroeg in de ochtend werd ik al gewekt van kwetterende vogeltjes, de zon die scheen en een knuffelig hondje die nog extra tegen me aan kroop om het liefst heel de dag door te slapen.

Samen wandelden we in het heerlijke weer door het weiland en langs een mooie bosrand waar de vogels nog harder leken te fluiten.

Eenmaal thuis aten we een lekker en vooral gezond ontbijtje waarna ik met zin de moestuin in ging.

De moestuin is inmiddels al ontzettend ver vergeleken met voorgaande jaren, maar ik heb nog niets er in gezet wat al boven de grond staat en niet tegen vorst kan, want ijsheiligen is hier pas rond 11 juni! En voor Zweedse begrippen zijn we enorm vroeg dit jaar, omdat de winter zo mild is!

Maargoed, dat betekend niet dat ik nog geen uitjes, aardappels, bloembollen en zaadjes in de grond kan zetten. Vooral plantjes die tegen lichte vorst kunnen, heb ik al gezaaid. En binnen staan de pompoenen, tomaten, paprika, chilli, kolen en alle mogelijke andere plantjes al te wachten.

Ook heb ik de veranda gezellig gemaakt met viooltjes want we kunnen al geregeld daar zitten en van de warmte en het uitzicht genieten. De eerste barbeque hebben we zelfs twee weken geleden al genuttigd en we zitten geregeld buiten met een lekker hapje of drankje.

En Dobby gaat geregeld, aarzelig het water in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *