Alledaagse dingen

Laatste sneeuw?

Het is lente, duidelijk lente. Sommige dagen schijnt de zon en verbrand je binnen een half uur en andere dagen valt er ineens natte sneeuw en is het gebergte in Hagfors wit. Het is alsof zomer en winter met elkaar ruzien en sommige dagen is het zelfs zonnig en valt er natte sneeuw (of hagel) tegelijkertijd.

Vandaag gelukkig geen neerslag, maar wel een flinke frisse wind ondanks dat het zonnetje scheen. Niet warm genoeg om in de tuin te werken, wel om even een wandeling met Dobby te maken. De standaard wandeling langs het prachtige bos.

Daarna lekker naar binnen en naast de standaard huishoudelijke klusjes, zoals het weg-stofzuigen van Dobby’s haar en een wasje draaien, ook wat moestuin klusjes en vegan-keuken-experimentjes.

Inmiddels zit ik met een warme kop kruidenthee en een heerlijk stuk snickerkoek aan mijn tafeltje op de eerste etage. Het is hier heerlijk rustig en kalm, er staat een geurhoutje met etherische olie naast me met een fruitige grapefruit-sinaasappelgeur en de zon schijnt lekker naar binnen. Zo kan ik even mijn hoofd leegmaken en bedenken welke plannen ik heb voor de komende maand.

Ondertussen verbaas ik me weer erover hoe makkelijk de snickerkoek te maken is. Gister had ik er ineens trek in en heb ik er snel een in elkaar geflanst. Wat het gemak betreft is het een echt typisch Zweeds recept. Makkelijke, snelle recepten, daar lijken ze van te houden hier in Zweden. En voor de verandering is deze ook nog eens lekker! Echt een aanrader om te maken. Binnen een halfuurtje ben je er klaar mee en zou je het jezelf toelaten, is die net zo snel in je buikje verdwenen.

Een fijne avond allemaal!

2 Comments

 • E. van willigenburg

  hallo maaike je zegt dat de snickerkoek lekker is en heel makkelijk te maken.
  Graag het recept hiervoor.
  vriendelijke groet Els.

  • maaike

   Ha Els,
   In mijn post staat snickerkoek in een geel-oranje kleurtje geschreven. Dat betekend dat als je daar op klinkt dat je gelijk bij het recept van de snickerkoek komt. Dus gewoon even klikken op het gekleurde woordje “snickerkoek” en dan zie je gelijk het recept wat ik eerder al eens deelde op mijn blog.
   Succes en genietse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *