Vos

Nu weet ik niet meer precies wanneer het was, maar ik stond laatst in de keuken toen ik in mijn ooghoeken iets zag bewegen. Het leek erop dat iemand ons erf op zou komen, want er kwam een hond aangehuppeld.

Toen de hond voorbij ons hek was gehuppeld en ik nog steeds geen baasje had kunnen zien, besefte ik me dat dit helemaal geen hond was. Het was een vos!

Op klaar lichte dag huppelde een vos onze tuin in alsof het de normaalste zaak van de wereld was! Vol verbazing heb ik het dier nagekeken en natuurlijk geroepen naar Wico dat hij uit het raam moest kijken. Het dier zag er vreemd uit en achteraf klopt dit want in dit gebied heerst een ziekte onder de vossen. De vos verliest hierdoor z’n haren waardoor ik het beest natuurlijk niet herkende.

Deze foto heb ik niet zelf gemaakt, de vos die ik in onze tuin zag was donkerder en had minder haar..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *