Alledaagse dingen,  Integreren

After christmas dip

16 januari schijnt “blue monday¨ te heten vanwege de “after-christmas-dip”. Goede voornemens zijn op deze dag alweer vergeten, uitgaven van de vorige maand worden zichtbaar op de rekening en men mist de gezelligheid van kerst. Gelukkig heb ik hier niet zo heel erg last van, hoewel ik de kerst gezelligheid wel mist. Toch fijn dat de kerstversiering in Zweden pas op 13 januari opgeruimd wordt. Op deze dag “tjugondag knut” (twintig dagen na kerst op de naamdag van Knut) viert men een feestelijk einde van de kerstperiode. Kinderen mogen alle lekkere kerstversiering uit de kerstboom halen, waarna deze gezamenlijk wordt afgetuigd en naar buiten gebracht. De Kerstman komt nog even langs met een kleinigheidje voor de kinderen en alle kerstversiering wordt weggehaald (op wat buitenverlichting na).

Ook voor Whiskey is dit een troost, hij kan maar geen afscheid nemen van zijn kerst. 😉

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *