In de keuken

Ultieme lentegevoel

Na een heerlijke boswandeling, ben ik gelijk verder gaan klussen in de tuin. Ik heb echt te weinig tijd gehad en loop zoals elk jaar achter met de moestuin. Ik wil nog zeker twee bedden omscheppen (met de hand), maar in tegenstelling tot vorig jaar heb ik wel al twee bedden gevuld met zaaigoed en bloembollen.

Naast het nodige schepwerk heb ik eindelijk flink wat brandnetels en zevenblad kunnen oogsten. Dit moment geeft mij altijd het ultieme lentegevoel. Want dan kan ik een heerlijke avondmaaltijd maken van mijn eerste plantjes uit eigen tuin.

Vandaag maakte ik een soep van heel veel brandnetel en een beetje zevenblad: Eerst fruitte ik twee tenen knolfook (of drie) en twee uien. Vervolgens voegde ik de oogst toe met zo’n vier liter bouillon. Dit heb ik ongeveer 20 minuten laten koken, met een paar aardappels er in en eenmaal gaar heb ik alles gepureerd in de blender. Met als resultaat een heerlijke, romige, knalgroene soep.

Ook maakte ik een stamppotje met zevenblad. Hiervoor fruitte ik een knoflook teen en een uitje waarna ik de fijngehakte zevenblad toe voegde en roerbakte tot het geslonken was. Om alles wat smeuiger te maken voegde ik een scheutje sojamelk toe en als bacon vervanger een paar stukjes gebakken (en gemarineerde) tempe. Natuurlijk mochten de vegetarische gehaktballetjes niet ontbreken zodat het een echte, lekkere, Hollandse prak werd.

hmmmmmmm… eindelijk lente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *