Alledaagse dingen

Weekend

Ik ben er inmiddels aan gewend, maar nog steeds vind ik het wel eens jammer dat ik niet meer zo veel te vertellen heb op mijn blog. Gewoon omdat mijn doordeweekse leventje nogal druk is en volgepland. Dat doe ik zelf en dat vind ik heerlijk, maar de dingen die ik doordeweeks doe zijn niet bijzonder genoeg om mijn blog te halen 😉

Zo sta ik dagelijks rond een uurtje of 5 op zodat ik mijn dag rustig kan beginnen met een half uurtje yoga, daarna maak ik mijn ontbijt en lunch klaar (in tegenstelling tot alle Zweden eet ik geen warme lunch samen met de kinderen, maar geniet ik liever van iets koels en gezonders zoals een salade of een grote groene smoethie). Als ik aangekleed ben en mijn tas ingepakt is, ga ik eerst buiten een rondje wandelen/joggen, naar het zwembad of naar de fitnesruimte van mijn werk (waar dan niemand anders is). Ik sloof me dan even een half uurtje uit en neem daarna een verfrissende douche.
Hierna vertrek ik naar mijn werk (in hetzelfde gebouw als de gym en het zwembad) waar ik dan ook vaak mijn ontbijt eet. Na 8 uur werken, zwem ik dan het liefst even alle werkstress van me af in het zwembad (als ik daar die ochtend niet al geweest ben) of doe ik wat boodschapjes. En tegen de tijd dat ik thuis kom is het een uur of 19:00. Tijd om mijn moedertje te bellen, het avondeten te maken en eventueel nog wat te knutselen, pingelen op een ukelele (ik probeer te leren spelen), haken, praten met Wico, facebooken, te eten, af te wassen, op te ruimen en naar bed te gaan. En de volgende dag wordt dit alles weer herhaald.

Mijn weekenden hou ik dan over om met vriendinnen af te spreken, lekker van de natuur te genieten, uitgebreid te kokkerellen (of bakken), iets sportiefs te doen en al het andere wat ik leuk vind of ons bezig houdt.

Dit weekend waren we voornamelijk bezig met de schoorsteen en de houtoven. De rook bleef namelijk in de houtoven staan waardoor het vuur verstikt werd en niet goed kon branden. Met als gevolg een koud huis.
Met allerlei schoorsteen-veeg-rommel zijn we een paar keer naar zolder gelopen om daar de schoorsteen te vegen en vervolgens bij de houtoven alle buizen nog een af te lopen en te vegen. De eerste keer maakte dit geen verschil, met als gevolg dat we maar een vuurtje maakten in de openhaard. Maar toen het in huis best wel koud was de dag er na, probeerden we het nog een keer.
Het probleem bleek bij de houtoven te liggen en nadat we wat kleinere vegers van vriendin D. te leen kregen, bleek het probleem al snel opgelost.
Het vuur kon weer aan en na twee keer stofzuigen, dweilen, en een flinke douchebeurt voor Wico, kon ik eindelijk de dingen doen die ik graag dit weekend wilde doen.

De rest van mijn vrije tijd heb ik besteed aan het bakken van een heerlijke veganistische lesagna (het recept zal ik nog eens hier delen), inpakken van mijn reistas voor mijn korte weekendje naar Sälen volgende week, wasjes draaien, afwassen, opruimen, knuffelen met de katten en het haken van een sjaal. Niet zo veel boeiends, maar heerlijk ontspannen en ongestoord en vooral lekker warm.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *