Integreren,  Natuur

Lente?

Hoewel het hier nog volop winter is en het kwik af en toe daalt tot wel -15, moest ik vandaag al een beetje aan de lente denken. In deze tijd van het jaar is het namelijk wel kouder, maar vaak ook veel zonniger en dus lichter. Vogeltjes beginnen dan weer wat meer te fluiten, we mogen getuigen zijn van prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen en dagelijks zijn er prachtige winterlandschappen te zien.

Ik kom dan weer graag buiten om iets actiefs te doen in de sneeuw en ondertussen van het zonnetje te genieten. En met mij gelukkig ook anderen die dan zo lief zijn om “speciaal voor mij” een schaatsbaan en een langlaufspoor aan te leggen. Ik maak daar dan natuurlijk heel graag gebruik van en heb al een aantal keer met mijn langlaufskies over het spoor geskied (voor zover ik het kan). Ook de schaatsbaan hebben we gebruikt met de spark en met mijn oude schaatsen. Dat laatste hou ik alleen niet zo lang vol, want die dingen geven me enorme pijn aan mijn voeten.

En na die verfrissing buiten, kunnen we samen met Tom (die maar niet genoeg aandacht kan krijgen) ons warmen aan een bak kruidenthee terwijl we naar de zonsondergang kunnen kijken.

En dat doet me dan stiekem al een klein beetje aan de lente denken. Niet de lente zoals we die in Nederland kennen, maar de Zweedse lente. Wat dat betreft worden we al steeds Zweedser: wennen aan het Zweedse klimaat, de Zweedse seizoenen en zelfs genieten van de winter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *