Alledaagse dingen,  Natuur

Warme chocomelk

Het is raar hoe we (ik althans!) soms tegen dingen opzien, terwijl we weten dat we ons erna zoveel beter voelen. Naar de sportschool gaan bijvoorbeeld. Wie moet dan niet eerst een drempel over? Of baantjes trekken in een (te) koud zwembad, die eerste duik daar zie ik altijd een beetje tegenop.

Ook kan ik er altijd tegen op zien om op een vrije dag naar buiten te gaan. De kou enzo, dat is al een groot excuus natuurlijk en als het dan ook nog waait!
Ik heb geprobeerd er niet over na te denken, snel mijn wandelschoenen en broek aan te trekken, nog een lekker shirt en een fleecevest en “gaan-met-die-banaan” dacht ik.

Om me op weg te helpen heeft Wico me met de auto (hij moest naar Hagfors) ergens gedropt zodat ik zelf terug naar huis kon lopen. Niet eens zo heel ver hoor, gewoon een stuk van een half uur ongeveer.

En eenmaal thuis voelt dat heerlijk natuurlijk!
Een lekkere koude kop, uitgewaaid, gloeiende handen en vooral een “leeg hoofd”. Toen snel een vuurtje gestookt in de houtoven, een kopje warme (vegan) chocomelk gemaakt en heel voldaan genieten van de zonsondergang.

Dit soort dagen, daar hou ik van!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *