vegan

Vegan kipkerrie salade

Laatst voor een Afternoon tea party met mijn collega’s maakte ik lekkere, kleine https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/84/86/b7/8486b7f7dfa5d01bb54fbd0bf30a01aa.jpgsandwiches belegd met allerlei vegan lekkers.

Sandwiches met zongedroogde tomatendip, vegan ham-prei salade en vegan kipkerrie salade. Superlekker en vooral als het op z’n Hollands op een versgebakken (glutenvrij) stokbroodje gegeten kan worden!

Voor de hamprei salade gebruikte ik een deel vegan gerookte ham in kleine reepjes gesneden en een gelijk deel rauw gesneden prei. hier voeg je vegan creme fraiche aan toe totdat het een lekkere substantie is. Eventueel kan er nog zout en peper toegevoegd worden naar smaak en dan is deze heerlijke, eenvoudige creatie al klaar.

Voor de kipkerrie salade gebruikte ik een vegan kipvervanger in stukjes gesneden welke ik bakte in een garam massala kruidenmix. Na het af te laten koelen, voegde ik vegan mayonaise toe met nog wat kerrie, een restje vegan creme fraiche en fijngesneden augurkjes. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen en klaar.

Mijn Zweedse collega’s vonden het allemaal maar griezelig om al die nieuwe smaken te proeven, maar ik heb er van genoten! O, en had ik verteld dat niemand doorhad dat het vegan was? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *