Pepernoten en speculaas

We hebben mogen genieten van een warme zomer die eindigde met flink wat regenbuien waarna de zon gewoon weer achter de wolken vandaan kwam. Maar de afgelopen dagen heeft het zonnetje zich niet zo vaak laten zien en zit ik geregeld buiten naar hoosbuien te luisteren. Het is een van mijn favoriete geluiden.

Maar al die regen lijkt ons er op te wijzen dat de herfst nu toch echt aan het beginnen is. Het is niet zo warm meer, rond de tien graden Celcius ongeveer en mijn geliefde Birkenstocks (slippers) ruilde ik vandaag voor het eerst (na de hele zomer erop gelopen te hebben) in voor warme herfstige laarzen. Ook maakte ik gebruik van een grote paraplu.

Op het werk zijn we de hele middag binnen gebleven met de kinderen, omdat we ze niet naar buiten wilden sturen in de stortregen.

En eenmaal na het werk, toen ik zelf buiten kwam, kon ik ruiken hoe de herfst in de lucht hangt. Het was fris en vochtig en mijn gedachten dwaalden af naar een warm haardvuur (waar wij overigens al bij gezeten hebben gister avond) en de geur van versgebakken speculaas en kruidnootjes.

Ik vind het zo erg nog niet dat het herfst is hoor! Gezellig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *