Inmaken

Zalige zaterdag

Nog nooit eerder had ik er van gehoord, maar een vriendin van me vroeg mij of ik samen met haar seringesiroop wilde maken. En daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!

Ze nam een mand vol verse seringe DSC_0304bloemen met zich mee en ik kookte een pan met water en suiker. Nadat de suiker opgelost was, legde we de bloemen er in en omdat het recept ons er op wees dat er ook een citroen bij moest, deden wij dit ook.

Toen mocht de pan een paar dagen staan zodat de bloemen smaak in de siroop kon trekken en na aardig wat ruik, staar en roer momenten, mocht het goedje door een zeef gegoten worden om vervolgens in schone flessen bewaard te kunnen worden.

Zelf vond ik de siroop eigenlijk te zoet in verhouding met de bloemen smaak, maar volgend jaar (want de bloemen zijn inmiddels alweer uitgebloeid!) doen we gewoon weer een poging! DSC_0307

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *