vegan

Brandnetel

Ik heb al vaker verteld over mijn liefde voor brandnetels en hoe gezond ze zijn. En nog steeds ben ik er dol op. Terwijl het moestuintje nog helemaal kaal is, kan ik wel al wat brandneteltoppen oogsten om iets lekkers mee te maken. Dit keer geen soep, maar een heerlijke pesto voor door de pasta.

Gewoon met de dingen die ik in huis heb verzin ik een recept.

  • ongeveer drie handjes brandneteltoppen
  • een bosje basillicum
  • twee teentjes knoflook
  • een scheutje sojamelk die op moest
  • peper en zout naar smaak

Alles in de blender goed mixen zodat er een vloeibare saus ontstaat.

Kook pasta naar keuze gaar (in mijn geval glutenvrije!) en terwijl deze afgegoten en nog heet is, giet je de pestosaus er over. Alles goed doorroeren en eventueel nog op smaak brengen met peper en zout. Zelf strooide ik er nog wat vegan parmakaas overheen.DSC_0380

Daarna lekker op de veranda gaan zitten, genietend van het uitzicht, de stilte en de heerlijke smaken! hmmmmm….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *