Natuur,  Verhuizing

Het is alweer een week geleden (plus een dag) dat ik net terug kwam uit Nederland en voor mijn gevoel niet eens tijd had om bij te komen, maar gelijk weer aan het werk moest. En nu is het dan eindelijk weekend. Ja, vorig weekend was ik ook al in Zweden, maar dit weekend voelt het pas echt alsof ik uit kan rusten. Bijkomen van de Nederlandse drukte, het heen en weer rennen tussen touristische attracties en afspraakjes met vrienden of familie; de echte Hollandse gehaastheid dus. En bijkomen, dat heb ik vandaag gedaan. Op een actieve manier, dat wel, maar wat heb ik genoten van mijn tijd thuis in mijn eigen huisje!

Vorige week vond ik het eerlijk gezegd best moeilijk om weer terug in Zweden te zijn. Het contrast tussen mijn oude Hollandse leventje en het ‘nieuwe’ Zweedse leven leek ineens erg groot. En toen viel mijn Zweedse leven ineens even tegen.

Maar inmiddels heeft het druilerige, winterse weer plaats gemaakt voor een mooi Zweeds lentezonnetje. En als ik dan weer naar buiten kan, rommelen in mijn tuin, genietend van het uitzicht en de stilte, dan weet ik ineens weer waarom we hierheen verhuisd zijn (en dat mijn leventje in Nederland echt niet zo mooi was als dat het in een vakantieweekje lijkt te zijn).

Wat een prachtige dag vandaag!

Het huisje is gepoetst en gesopt, het bed is verschoond, een aantal wassen zijn gedraaid, Wico heeft geknutseld aan een kast (die nog steeds niet in elkaar gezet was ondanks dat we hier alweer vier jaar wonen!), de houtoven stond voor een laatste keer lekker warm te gloeien, ik heb hier en daar wat foto’s gemaakt en het een en ander gezaaid voor in de moestuin en samen hebben we buiten genoten van het warmende zonnetje.

Met gloeiende wangen zit ik inmiddels in bed te genieten van het zonnetje dat naar binnen schijnt. En het gordijn gaat vanaf nu af aan niet meer dicht, zodat ik elke ochtend gewekt kan worden door de vogels en het vroege daglicht.

Wie wil hier nou niet wonen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *