In een klein hoekje

Laatst op het werk stond ik buiten toe te kijken hoe “mijn leerlingen” aan het spelen waren. Ze speelden een sport die in Nederland vrijwel onbekend is. Bandy of Innebandy (als het binnen is) genaamd. Het is vergelijkbaar met hockey, maar de regels, bal en stick zijn niet hetzelfde.

Vooral de regels hebben niet alle kinderen onder de knie. Zo was er een kind, die nog niet had geleerd dat de stick niet hoger mag komen dan je knie. Dat merkte ik toen hij vlak voor me stond, een bal serveerde en vervolgens de stick met een zwaai (alsof hij/zij aan het golfen was) zo in mijn gezicht slingerde. Precies tussen mijn ogen op mijn neus met als gevolg dat ik “huilend” naar binnen liep om de plek, die gelijk verkleurd en opgezwollen was, te koelen met een koelpak. De rest van de middag heb ik met een koelpak op mijn neus rondgelopen om de pijn en de zwelling te minderen.

Na een week is de verkleuring eindelijk (zo goed als) verdwenen en de pijn bijna weg. Dat er niets gebroken is, was gelijk al duidelijk. Maar dat betekend niet dat het minder pijn doet.

Gelukkig is dit ongelukje uiteindelijk goed afgelopen…. en voorlopig kom ik niet meer in de buurt van het speelveld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *