Cultuur

Vette dinsdag

Naast een kaneelbulle dag en wafeldag bestaat in Zweden ook de Semla dag en dat is wel vandaag. Vandaag is namelijk (heel ouderwets) de laatste dag voor het vasten (zoals je in Nederland de carnaval na die periode hebt) en dan wordt er traditioneel een semla gegeten.

Dit is een gebakje wat een klein beetje vergelijkbaar is met een grote roomsoes. Alleen wordt het deeg niet op dezelfde manier gemaakt (het lijkt meer op brood) en wordt het gevuld met ongesuikerde slagroom en amandelspijs. Iedereen is er dol op!

Maar vele Nederlanders zagen het als een grote teleurstelling omdat bijna iedereen verwacht dat het net zo lekker is als een moorkop (en dan blijkt het ding gevuld te zijn met ongezoete slagroom en een verstopte klodder amandelspijs).

mocht je nieuwsgierig zijn, bestaan er een boel recepten op internet. Zelf waag ik me er niet aan. Geef mij maar een Hollandse Bossche bol! 🙂

One Comment

  • Nelly Rauws

    Het ziet er lekker uit op het filmpje
    Het is net een puddingbroodje
    Mmmm….
    Ik wil vandaag spritskoeken gaan bakken maar dan in hartvorm gespoten voor Valentijn ❤❤❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *