Alledaagse dingen

Gezel(lig)schap

Toen ik een week alleen thuis was, was ik blij dat ik nog drie katten in huis had. Niet alleen omdat het leuk is om met ze te knuffelen of spelen, maar ook omdat ze levendigheid in huis brengen.

Als ik ‘s ochtends (naar hun zin) te lang uitslaap, komen ze me wakker maken(door een heleboel klaagzang, of gewoonweg op me te springen en alles te doen wat irritant is als je wil slapen!).Tijdens het eten komen ze gezellig bij je zitten (in de hoop op wat lekkers) en als je even naar buiten gaat, volgen ze je door het raam en zijn dolblij als je daarna weer naar binnen komt.

Ook hebben ze ieder een heel eigen karakter. Whiskey, ‘mijn’ kat, durft niet meer naar buiten en is heel aanhankelijk. Hij volgt Wico op de voet en moet hoe dan ook bij hem op schoot liggen. Tom is heel sociaal en was in onze oude woonwijk een geliefde en bekende kat. Hij hield alle voorbijgangers aan om een aai te krijgen en als we gasten hebben kruipt hij gelijk bij ze op schoot. Jerry heeft het niet zo op vreemden en kruipt meestal weg als we bezoek hebben. Maar als hij op een of andere manier eten kan krijgen, doet hij hier alles voor (op de foto links staat hij op een barkruk te kijken of er nog wat te bikken valt). Zo was naast ons oude huis een aanleunwoning waar de broertjes (T en J) samen de huizen afgingen op een lekker hapje eten. En de bewoners trapten er allemaal in!

 

Ook was het leuk om te zien hoe de katten heel gespannen en alert hun nieuwe huis leerden kennen en hoe ze steeds weer de trap af huppelen. Laatst nam een zelfs een sprong over een ander heen zo het trappegat in naar beneden, dat zag er heel indrukwekkend uit.

Wat ook altijd leuk thuiskomen is, is dat de katten gelijk aan komen rennen alsof ze ons gedag komen zeggen.

Daarnaast zijn er altijd nog de onverwachte gebeurtenissen en acties die levendigheid in huis brengen. Wat dat betreft zijn het soms net kleine (eigenwijze) kinderen.

Denk nou niet dat ik zo’n vreemd kattenmens ben (je kent die uitdrukkingen wel toch?), maar ok√© af en toe geniet ik er wel van(ik geef het toe!) want het bent net wat meer leven in de brouwerij!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *