Eerste advent

Terwijl het mooie sneeuwerige landschap ingewisseld is voor een grauwe, koude, winderige en regenachtige gruwel, is het alweer “eerste advent”. En dat betekend dat de kerstversiering van zolder gehaald mag worden. Iedereen maakt het huis (en eventueel tuin) gezellig.

En terwijl ik daar druk mee was, werden we zomaar door onze buren uitgenodigd om op de koffie te komen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Dit is ons nog nooit overkomen! En dat na 4 jaar. Tuurlijk zijn we vaker op bezoek bij de buren, maar dit was voor het eerst op hun initiatief. Leuk! En het was gezellig!
En natuurlijk heb ik gelijk een mandje met een “kerstpakketje” meegenomen: Hollandse oude kaas (25 maanden), chutney van groene tomaten, appelmoes met meidoornbessen, een flesje zwarte bessen-kruiden limonade en een fles home made appel-bessen wijn. Vooral dat laatste werd maar al te graag in ontvangst genomen.

De zondag van dit advent weekend is het skylltsöndag in het centrum waar iedereen traditioneel naartoe gaat. De winkels hebben hun etalages versierd, speciale koopjes, er wordt glögg uitgedeeld, rond de kerstboom gedanst om kerst “in te dansen” en er is nog meer gezelligheid.

Ook ik ben een kijkje gaan nemen, om te ontdekken dat Hagfors ineens twee nieuwe winkeltjes heeft. Beiden gevuld met Arabische (of hoe ik het anders zal moeten noemen) spulletjes. Ik waande me bijna in Denhaag! 😉

En om al deze gezelligheid af te sluiten bakte ik thuis glutenvrije, vegan kruidnootjes en pepernoten. Ze zijn heerlijk!

Wat jammer dat het weekend alweer voorbij is!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *