Winter en zomer

Buiten is het inmiddels rond -10, schijnt de zon en krijgen we prachtige taferelen te zien. En binnen, mogen we nog wat rode tomaatjes oogsten en hangen er wat paprikaatjes te rijpen. Mooi dat we nog een beetje de zomer in huis kunnen hebben, terwijl het buiten al ijzig koud is. Een beetje zomer terwijl de winter van start gegaan is..

2 thoughts on “Winter en zomer

 1. Je hebt vast een beetje kou naar Nederland gestuurd
  Vanochtend moest de auto weer gekrabd worden
  Hoe doen jullie dat? Hebben jullie een garage met verwarming?
  Mijn auto zou geen zin hebben bij -6, laat staan bij -20
  Mn portieren zijn al vast gevroren bij -2
  Vaseline, talkpoeder niets helpt

  • hahaha
   Leuk om te horen en er aan herinnerd te worden dat het hier ‘anders’ is.
   In Zweden hebben de meeste mensen een garage of carpoort maar ook motorverwarming en cabine verwarming. Op de parkeerplaatsen staan allemaal paaltjes met stroomaansluitingen voor auto’s (en die auto’s hebben vaak een ingebouwde timer, de nieuwere modellen) en dan kan je jouw auto erop aansluiten zodat je motor warm gehouden wordt. Cabine verwarming kan je ook hierop aansluiten en dan heb je een apparaatje die warme lucht in je cabine blaast. Inmiddels heb ik een autootje die beiden heeft, maar ik heb het nog niet gebruikt. En Wico heeft gewoon een auto zonder al deze luxe (maar wel stoelverwarming!! zo lekker!).
   Mijn truc is eigenlijk dat ik ongeveer een kwartiertje voordat ik vertrek de auto alvast aan zet. Niet echt milieu vriendelijk, maar anders is het echt geen doen! En dan nog moet je altijd even krabben of vegen om de auto schoon te krijgen.
   Op dit moment is de lucht hier nog heel vochtig en merk ik dat we veel meer last van de kou hebben (ook dichtgevroren autodeuren), maar als het kouder wordt verdwijnt deze vocht en is het qua krabben minder werk. Het is immers het vocht wat bevriest.
   Daarnaast zijn hier allerlei middeltjes te koop tegen het bevriezen van sloten (hebben we ook meegemaakt) en deuren.. een olieachtig goedje wat je er op moet smeren of er in moet spuiten.
   En iets wat ook heel belangrijk is voor ons: niet de handrem gebruiken! Die kan namelijk vastvriezen!!! 😉

   Het brengt een boel nieuwe dingen met zich mee die kou… zo heb ik ook moeten leren hoe ik me moet kleden in de winter en een hele nieuwe garderobe aan moeten schaffen… heeel vervelend 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *