Bakken,  vegan

Vegan glutenvrije Banoffee pie

Terwijl de “normale” Banoffee pie bij velen nog onbekend is, heb ik een recept gevonden om deze heerlijke (en altijd succesvolle) taart te veganiseren. Denk: digestive koekjes, een dikke laag caramel, bananen en slagroom. Zoet, maar niet te zoet vanwege de bananen. En vooral ook luxe, echt iets voor kerst!

Omdat ik al die nieuwe geveganiseerde recepten graag wil uitproberen, maakte ik deze taart voor bij de olijvenproeverij. Het was een groot succes!

Veganistisch, glutenvrije banoffee pie

  • 12 glutenvrije, vegan digestive koekjes (of meer als het lijkt of je meer nodig hebt)
  • 85 gram plantaardige boter
  • 1 eetlepel stroop
  • 3 bananen in reepjes gesneden
  • 1/3 kop margarine
  • 1/2 kop bruine suiker
  • 1/4 kop stroop
  • 80ml soya room
  • soya slagroom
  • chocola

Voor de bodem gebruik je de eerste drie ingredienten. Je verkruimeld de koekjes, smelt de boter en doet de stroop daar bij. Als de boter gesmolten is, voeg je de koekjes er aan toe en roer je dit goed door tot het er zanderig uit ziet. Dan leg je dit op een bakvorm (of waar je het ook in wil doen) en duw je de kruimels goed samen zodat ze stevig samengeperst zijn. Zet dit een poosje in de koelkast.

De kop margarine, suiker, stroop en 90 ml soya room doe je samen in een pannetje en laat je op een laag vuurtje tot een homogene massa smelten. Vervolgens zet je het vuur hoog en roer je het geheel door voor 5 minuten lang. Het goedje zou donkerer en dikker moeten worden.
Leg de schijfjes banaan over de taartbodem en giet de caramel over de banaan en zet terug in de koelkast.

Voor het serveren klop je de sojaslagroom op (of als je een spuitbus hebt, hoeft dit niet) en spuit je de slagroom over de taart. Maak het geheel af door wat chocolade krullen erover te gooien of gewoon wat cacao poeder.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *