In de keuken

Olijven proeverij

Inmiddels heb ik mijn eerste kerstmarkt alweer bezocht (ze zijn er vroeg bij hier!) en was het aantal personen dat heerlijke Zweedse streek-specialiteiten aanbood groot. Maar mijn blijdschap was nog groter toen ik een tafel vol met olijven zag. Schalen vol met heerlijk uitziende olijven. Precies zoals ik altijd op de Haagsche markt mijn olijven kon kopen alleen dan stervens duur. Een vriendin kocht een schaaltje en was maar liefst 15 euro er aan kwijt. Dat vond ik iets te overdreven (als echte Hollander).

Als gevolg van dit alles kreeg ik van Wico een pakket met die zelfde (misschien nog wel lekkerder en meer varieteiten) heerlijke olijven kado. Inclusief een olijven proeverij.DSC_0364 Ik nodigde een groepje vriendinnen uit (waarvan ik wist dat ze olijven lekker vonden) en we zouden samen wat gaan eten en olijven gaan proeven. Via skype kregen we van een echte kenner de ins en outs te horen, er werd aangewezen welke we eerst moesten proeven en ter vergelijking welke we erna moesten proeven en we hoorden wat over de achtergrond van de olijven. Zo werd er ook verteld wat nu eigenlijk het verschil is tussen groene, paarse en zwarte olijven. Ja, het was super interessant en daarbij heel lekker!DSC_0363

En aangezien we samen ook wat zouden eten, maakte ik een aantal kleine gerechtjes voor bij de heerlijke kippensoep die Wico gemaakt had. Het favoriete gerecht was met top de “Brie en croute”. Een brie gebakken in een heerlijke luchtig bladerdeeg met walnoten en honing. hmmmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *