Uncategorized

Gewenning

Steeds minder vaak komt het voor dat ik denk “dit moet ik bloggen”. Dat is eigenlijk een beetje raar, want nog steeds maken we geregeld leuke dingen mee en is er genoeg om over te vertellen. Maar inmiddels zijn we al aan zoveel dingen gewend, dat ik vergeet hoe speciaal het is.

Zo kan ik vertellen over de keer dat ik mijn ontbijtje stond te maken om een uur of 6:00 en dat een haas op zijn gemakje ons huis voorbij ging. Ik stond er verbaasd naar te kijken want ik had nog nooit een haas van zo dichtbij kunnen zien. Het dier was ongeveer groter dan de katten en liep heel rustig langs de appelbomen richting het “bos” achter onze garage.

En dat herinnert mij ook aan die keer dat ik een wandeling maakte door een bos. Daar hoorden we een boel gepiep en geschreeuw en bleek dat een aantal eekhoorntjes achter elkaar aan zaten. Het leek er meer op dat een stel jonge kinderen tikkertje speelde. Ze klommen de ene boom in, sprongen een paar bomen verder en klommen weer omlaag, vervolgens over de grond een afstand en dan weer een andere boom in. Dit spel heeft zeker een half uur geduurd en natuurlijk toevallig geen camera bij om het te filmen!

Ook laatst zag ik weer een eekhoorn. Die glipte net weg toen ik met mijn fiets voorbij kwam. Helaas geen foto daar van, maar wel een paar van de omgeving. Hoewel alles er nu al mooi bloeiend bij staat, is nog steeds te merken dat de temperaturen ongewoon koud zijn. Een deel bloemen is helemaal niet gaan bloeien en zelfs de appelbomen hebben geen bloesems gehad dit jaar. Deze kou heeft ongeveer tot midzomer aangehouden en is daarna eindelijk een beetje bijgetrokken, maar ik denk niet dat de natuur nog een inhaalsprint zal gaan maken.
Helaas is deze kou ook duidelijk zichtbaar in de moestuin. Kon ik vorig jaar al mijn eerste komkommers plukken, is de plant nu nog niet eens groot genoeg om uit te planten. En om dan nog maar niet te spreken over de planten die afgestorven zijn door de kou. Het is dus nog maar even afwachten wat dit jaar ons zal brengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *