Moestuin

Tuindag

Rond 3 uur vanmorgen (nog niet wakker genoeg om precies goed de tijd gezien te hebben), misschien wel half 4 ofzoiets begint het alweer flink licht te worden hier in Uddeholm. Mijn gordijnen gebruik ik al maanden niet meer want hoe lekker is het om gewekt te worden door de zon?!
De zon kwam dus al zeer vroeg door de wolken (en over de bomen) tevoorschijn en is de hele dag niet “weg” geweest. Het was perfekt weer om eens goed in de tuin te werken dus!

Zoals ik afgelopen weken gepland had (speciaal de vrijdag vrij genomen zodat ik vier dagen op rij vrij ben), heb ik dus mijn hele dag in de tuin gestaan.
Er moet van alles gebeuren om de moestuin voor te bereiden op een vruchtbaar seizoen, net als voorgaande jaren en dat heeft “heel wat voeten in de aarde”. 😉

Vandaag heb ik naast het omscheppen van compost, wegruimen van hekwerk, uitzoeken van de nieuwe tuinindeling, plukken van zevenblad en brandnetel, vooral genoten van de bloeiende bloemen. Al die kleuren maken een mens blij. Vooral na de witte (grijze) winterperiode!
En nog leuker is natuurlijk dat ik de planten zelf geplant heb van de herfst! Krokus (inmiddels al lang uitgebloeid), Hyacint, Blauwe druifjes, Aster, Narcis en Tulpen.
En wat ruikt het heerlijk!

Ik ben benieuwd hoe de komende tuin-periode zal verlopen. Wat ik heb een boel knollen en zaad om dit jaar voor het eerst bloemen door de moestuin te mengen.

Nu eerst maar eens verder met ploegen, want dat moet eerst gebeuren voordat ik ook maar iets in de grond kan zetten!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *