Bakken,  In de keuken

Zalige zaterdag – pompoen

Laatst kwam ik tot de ontdekking dat 3 van mijn voorraad pompoenen, snel op moesten. En vrijwel gelijk ga ik dan op zoek naar lekkere recepten. Een van mijn echte favorieten is geroosterde pompoen uit de oven met rozemarijn of blauwschimmelkaas, maar daar heb ik niet altijd zin in. Pompoencakejes zou ik natuurlijk ook kunnen maken, maar daar heb ik nog een voorraadje van in de vriezer en pompoensoep valt me eigenlijk altijd tegen. Wat nu?DSC_3947Ik vroeg mijn facebook-vrienden om raad en daar kwamen een aantal recepten uit naar voren. Natuurlijk werd gelijk geopperd dat ik soep kon maken inclusief een goed recept. Mijn zus uit Amerika vertelde dat ze pompoenbrood zo lekker vind (Amerikaans) en zelf kwam ik op mijn eigen blog het recept voor knoflook-pompoenknoopjes tegen. Ik besloot om dit laatste recept eens uit te testen. En omdat ik de pompoen dan moest koken en pureren, besloot ik de rest van de puree in kleine hoeveelheden in te vriezen voor later gebruik. Zo voorkom ik dat ik de hele dag in de keuken kom te staan (want ik wil nog meer andere dingen doen op mijn vrije dag) en kan ik de andere recepten volgend weekend (of een andere dag) uitproberen.

Iemand anders nog lekkere suggesties?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *