In de keuken

Zalige zaterdag

De kelder staat vol met voorraad uit eigen tuin, maar wat doe ik? Iets heerlijks koken, niet uit eigen tuin. Nee, soms wil ik gewoon even wat anders en graag iets makkelijks. Dus vandaag maakte ik spagetti, met champignons en pesto.

Natuurlijk had die pesto uit eigen tuin kunnen komen, maar helaas was mijn basillicum oogst dit jaar niet zo groot. En de zongedroogde tomaatjes waarvan ik droomde, zijn allemaal verdwenen in groene tomaten chutney.

Pasta met paddestoelen en pesto

  • pasta naar keuze en hoeveelheid aangepast aan het aantal personen
  • een potje kant en klare pesto (maar zelf gemaakte verse is natuurlijk veel lekkerder, maar net iets minder makkelijk)
  • champignons
  • ui
  • knoflook

Snipper de ui en de knoflook en fruit in een pan terwijl de pasta kookt. Voeg vervolgens de klein gesneden paddestoelen toe aan de ui-knoflook mix en laat ze bakken. Als de pasta bijna klaar is en de paddestoelen goed gebakken zijn, voeg je een paar eetlepels pesto toe en een paar eetlepels kookwater van de pasta. Roer het geheel goed door tot een sauzige consistentie. Giet de gare pasta af, voeg toe aan de saus en meng alles goed. Voeg eventueel nog wat meer pesto toe (even proeven) en strooi er wat zout en peper over. Om het af te maken kan er nog wat kaas over gestrooid worden, maar zonder vond ik het al lekker genoeg!

Om dit gerecht net even wat voedzamer te maken, kan er rucola of jonge spinazie (rauw) aan toegevoegd worden of een andere zachte, mildsmakende bladgroente. Er kan zelfs nog wat creme fraiche of roomkaas toegevoegd worden aan de saus om het wat romiger te maken. En mocht het nodig zijn kan je de pasta vervangen door glutenvrije pasta en de pesto zelf maken zodat je eventueel bepaalde ingredienten weg kan laten.

Dit recept is gewoon zo eenvoudig dat je alles naar eigen keuze aan kan passen!

Enjoy!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *