Alledaagse dingen

Weekend

Tot nu toe bevalt het me goed, moet ik zeggen. Een 40 urige werkweek met vaste werktijden is helemaal zo slecht nog niet. Inmiddels ben ik in het ritme gekomen, sta ik dagelijks vroeg op, heb ik na mijn werk tijd om wat baantjes te trekken in het zwembad en ga ik vervolgens (na de nodige andere klusjes en bezigheden) vroeg naar bed. Het loopt allemaal lekker gesmeerd nu en dat bevalt me wel.

Wat me nog veel meer bevalt is het weekend. Daar geniet ik nu veel meer van (ja logisch, want voorheen werkte ik in het weekend!). Ik besteed mijn tijd zo goed mogelijk, sliep vandaag heerlijk uit waarna ik de beneden etage (die het meest benut wordt) eens flink heb gestofzuigd, gestoft en gedweild. Toen nog even de toiletten een sopje, de keuken aan kant en samen met Wico klussen in de kelder. Nu, na het koken en eten van een lekkere maaltijd, zitten we samen in de huiskamer te genieten van een knetterend en verwarmend haardvuur terwijl ik me bedenk wat ik ga doen met de drie pompoenen uit de aardkelder die op moeten. Af en toe leg ik een blokje hout op het haardvuur, en neem ik een slokje van mijn warme winterthee en voor het haardvuur ligt Whiskey heerlijk te slapen op een kussen dat we speciaal voor hem neergelegd hebben.

Zie je het voor je? De rust, het geknetter, de warmte… een heerlijk weekend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *