Moestuin,  Natuur

Donker en nat

Na de prachtige sneeuw van oudejaarsdag veranderde Uddeholm en omgeving de afgelopen dagen in een nat (en gelijk een stuk donkerder), drassig gebied. Een paar dagen met een plus op de thermometer zorgde ervoor dat alle prachtige sneeuw veranderde in natte, grijs-grauwe drab.
Vervolgens bevroor deze rommel weer door de koude nachten en uiteindelijk bevonden we ons op een grote ijsbaan.

Voordeel dat de sneeuw verdwenen was, was wel dat ik eens mijn oude schaatsen tevoorschijn kon halen en “ons meer” op kon schaatsen. Maar erg ver ben ik niet gekomen want er stond een kil briesje die over het meer extra goed te voelen was. Na zo’n 20 minuten kon ik de wind door mijn jas heen voelen, en ben ik lekker naar binnen gegaan bij de warme houtoven.

Nu, terwijl ik dit schrijf is het buiten -4 graden, is alles weer mooi wit en wachten we op een voorspelde sneeuwstorm.

We moeten maar een lekker vuur gaan maken in de houtoven, dan kan ik eens een heleboel appeltjes uit de aardkelder verwerken tot een heerlijke “appeltaartvulling-in-een-potje”. En terwijl ik dit schrijf zit ik hard te denken wat ik met de boel bieten, wortels en pompoenen moet gaan doen die er nog steeds liggen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *