Alledaagse dingen

Me-time

Laatst kwam het voor dat ik een dagje helemaal niets gepland had staan, en toen besefte ik pas dat het wel heel lang geleden was dat ik een dagje helemaal voor mezelf had. Dus plande ik met opzet nog precies zo’n dagje in. Een dagje lekker voor mezelf, om te doen waar ik zelf zin in heb en waarop niemand me kan (en mag) storen.

Die dag was vandaag. Een heerlijke “pyamadag” waarop ik in mijn huiskleren (gewoon iets wat lekker zit) binnenshuis rommel en dingen doe waar ik op dat moment zin in heb. Vaak komen er dan ook wel wat huishoudelijke klusjes voorbij en zo haalde ik vandaag mijn atelier zoveel mogelijk leeg.

Al langere tijd komt er namelijk niet veel creatiefs meer uit mijn handen. Om de simpele reden dat het atelier te vol staat. En geloof me, het staat daar echt niet zo vol hoor! Maar er hoeft maar een potlood verkeerd te liggen, of ik kan me niet concentreren (daar heb ik overigens niet altijd last van hoor!). Dus leeghalen die handel!

Terwijl ik luisterde naar kerstradio en een kaarsje brande, heb ik de kamer even goed onder handen genomen. Een lege werktafel, geen volle Expedit kast (heel afleidend!) en een schone vloer. Gelijk komt de inspiratie voor nieuwe projecten omhoog borrelen: De inrichting voor de eetkamer, hoe ga ik het huis versieren met kerst?, dit patroon wil ik nog vinden online en dan namaken enz. enz. enz.

De rest van de dag heb ik dus voornamelijk allerlei kleine creadingen ziten doen terwijl het buiten grauw en regenachtig was. Geen straf hoor!

Misschien dat ik morgen weer zo’n dag in las. Das dan weer een voordeel als je geen vaste baan hebt he! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *