Bakken

Overschot

Wat een luxe! Dankzij mijn moestuin hebben we een aardkelder vol met worteltjes, pompoenen, bieten, aardappels, prei, ingemaakt lekkers en zelfs dozen met appels!

Eigenlijk voelt het een beetje als een overschot, want hoe gaan we dit ooit allemaal opeten? En dan te bedenken dat ik nog een vriezer vol heb met eigen oogst (zoals spruitjes) en zelfs nog allerlei kolen in de tuin heb staan!!

Al die luxe, ik zou het er bijna benauwd van krijgen!

Vandaar dat ik met alle liefde allerlei lekkere recepten opzoek met de bovenstaande ingredienten er in. En zo stuitte ik tijdens mijn zoektocht onder andere op het volgende heerlijke recept te danken aan deze blogger.

Hartige taart van pompoen, spinazie en fetaHartige pompoentaart met spinazie en feta 06

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • olie
  • 1 pompoen
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram feta
  • 4 (grote) eieren
  • 125 gram crème fraîche
  • 75 gram bloem
  • peper en zout
  • tijm

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C, vet een quiche- of taartvorm in.

Kook de pompoen met schil en al 10 minuten voor (hierdoor kun je het straks gemakkelijker schillen). Laat de pompoen een beetje afkoelen en snijd het in kwarten. Schep de draden en zaadlijsten eruit en schil de pompoen. Snijd de pompoen in blokjes. Bak de spinazie in een wok even aan tot het geslonken is. Meng de eieren met crème fraîche, peper en zout en bloem.

Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het uit zodat het in de taartvorm past. Zorg ervoor dat de hele vorm en de randen bedekt zijn met het deeg. Verdeel de spinazie over de taartboden en hierover de blokjes pompoen. Giet het eimengsel over de taart, verkruimeld de feta erover en bestrooi tot slot met tijm.

Bak de hartige taart 45 minuten in de oven. Controleer hierna of het eimengsel gestold is, verleng de baktijd met 5 a 10 minuten als het  nog zacht is.

Zeer eenvoudig te maken met een lekker resultaat!

Enjoy!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *