Alledaagse dingen

Vliegende dagen

De afgelopen weken is het erg druk geweest. Dagen gevuld met werk, sollicitatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprekken voeren, een flitsreisje Nederland, bezoekjes aan vrienden en kennissen, ritjes Karlstad en van-alles-en-nog-wat. En zo ziet ons leven er inmiddels heel anders uit dan twee jaar geleden!

Die heerlijke Zweedse rust die we twee jaar geleden nog goed konden voelen, daarmee is het nu toch echt gedaan! Hoewel het hier lang niet zo is als in Nederland hoor!

Inmiddels vliegen de dagen voorbij en dan besef je je ineens dat het alweer bijna december is.

Over het weer valt eigenlijk niet naar huis te schrijven. Het is net zoals twee maanden geleden, nog steeds regenachtig, bewolkt en grauw. De temperatuur ligt ook nog steeds rond de 5 graden en heel af en toe vriest het -1 of is het nul graden Celsius. Eigenlijk maar saai dus!

Bijzonder voor deze tijd van het jaar is dat de weilanden “naast” ons huis nog steeds vol staan met overwinterende ganzen. Het is hier nog niet koud genoeg om de dieren naar zuidelijkere oorden te verjagen.

De moestuin ziet er inmiddels wel iets anders uit want de herten hebben alle snijbiet, bleekselderij en het wortelgroen opgegeten. Zelf heb ik nog snel alle prei en wortels geoogst en in de aardkelder gelegd waar inmiddels een echte ouderwetse aardappelkist in staat om onze aardappels in te bewaren. Daarnaast heb ik ook zelfs nog twee keer spruitjes kunnen oogsten. Heerlijk zo’n moestuin waar het hele jaar door van geoogst kan worden!DSC_4289wortelIk heb nog geprobeerd om mijn wortels aan de buren en anderen te slijten, maar blijkbaar heeft bijna iedereen die ik ken nog emmers met wortels in de kelder staan. Wat een andere wereld dan Nederland he? 😉

Ondertussen zit ik een dagje thuis. Voor het eerst sinds weken dat ik helemaal geen afspraken heb. En daar maak ik dan ook mooi gebruik van want het haartvuurtje knetterd en het hele huis ruikt naar speculaas-sinaasappelcake. En in de oven liggen vier zelfgemaakte speculaaskoeken die ik op de ouderwetse manier gemaakt heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *