Zomer

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik de laatste tijd wat minder te vertellen heb dan voorheen. Dat heeft alles te maken met het feit dat het hier vol op zomer is.

Op dit moment zit ik in het zonnetje, op onze veranda over een spiegelglad meer te turen (hoewel ik af en toe ook even moet kijken wat ik schrijf natuurlijk!). Het is de hele dat al zonnig, geen wolkje aan de lucht en in de schaduw al 25 graden Celcius. Het is nu dus echt zomer!

Vannacht merkte ik dat de nachten langzamerhand wat langer “donker” blijven (nog geen uur verschil met midzomer!) en dat de vogels dus weer wat meer rust kunnen nemen (lees: eindelijk hun bek even houden als ik probeer te slapen).

Gelukkig schijnt om een uur of 6 (als mijn wekker gaat) het zonnetje alweer volluit en kan ik gelijk in mijn pyama de moestuin in om alle plantjes water te geven. Het begint nu eindelijk ergens op te lijken en zelfs de sierpompoen begint bloemen (met vruchtbeginsel) te krijgen.

De Linde zit alweer vol met gezoem en zal snel een heerlijke zoete geur gaan verspreiden door de tuin.

De lupines staan vol in bloei en de kamille verspreid zich langs het weiland.

Bij buitenkomst ruikt het heerlijk naar gras en bos en het zal niet lang meer duren voordat we in de tuin bessen en frambozen kunnen gaan plukken. Stiekem ook een beetje jammer wat dat betekend dat de herfst en de winter weer op komst zijn, maar daar gaan we nu gewoon nog niet aan denken want daar ben ik echt nog even niet aan toe!

Als jullie me dus af en toe missen omdat ik niet zoveel te vertellen heb, dan komt dit waarschijnlijk doordat ik liever buiten in het zonnetje bezig ben. Betekend niet dat ik niets doe hoor, want zelfs vandaag heb ik geschilderd en ben ik begonnen met een nieuw haakprojekt.

Maar hier in Zweden moeten we nu eenmaal goed gebruik maken van de warme zomer. Alle zon-voorraad opbouwen om straks de winter te kunnen overleven. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *