Fiets

Voordat ik besloot om naar mijn werk te gaan fietsen, aan het begin van de Zweedse lente, daagde Wico mij uit om dit minimaal 3 weken achtereen vol te houden zodat ik een nieuwe fiets zou krijgen.

Dit was natuurlijk extra motivatie om die dagelijkse fietstochtjes vol te houden!

Die drie weken zitten er inmiddels al driedubbel op en zo langzamerhand werd het eens tijd voor die fiets.

Dus nadat we wat adresjes afgebeld hebben, besloten we om deze mountainbike te kopen.

Een mooi fietsje (ja, gewoon tweedehands), maar er was een dingetje waar ik niet aan gedacht had: geen bagagedrager. En hoewel je voor het echte mountainbiken geen bagagedrager wil hebben, was dit voor mijn huis-werk-huis fietstochten (en misschien nog wel volgende langere tochten) toch wel belangrijk.

We besloten het een en ander te kopen en samen (maar vooral Wico) puzzelden we wat nieuwe onderdelen (en ook nieuwe remblokjes enz. enz.) in elkaar om de fiets wat praktischer te maken.

Nu wat minder flashy, maar meer praktisch, fiets ik geregeld op dit monster naar mijn werk. Enige nadeel (wat ik nooit eerder meegemaakt heb) is dat je tijdens een regenbui dubbel zo vies en nat wordt. Want (iedereen die een MTB heeft, weet dit!) het is dan niet alleen de regen die van bovenaf op je valt, maar ook alle spetters (en grind en zand en modder) die vanaf de banden van onderaf op je spetteren. Ik ben dus al geregeld met een flink nat en modderig pakje thuis gekomen. Lekker!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *