Actief weekje

DSC_0522Het was me een druk weekje en ik heb dan ook echt geen tijd gehad om dagelijks over mijn bezigheden te vertellen (dat heb ik overigens al lang niet meer gehad!). Hier dus een kort verslag van mijn landelijke leventje!

Het is de laatste week voordat ik vakantie krijg en dus ben ik dagelijks op mijn werk te vinden. Geregeld begin ik vroeg en toen ik op een dag moest openen, maakte ik goed gebruik van deze situatie. Rond 6 uur lopen er namelijk nog niet zoveel mensen op straat en dus kon ik ongemerkt wat vlierbloesem uit een vlier knippen!
Om 5:45 stond ik gewapend met schaar en tasje en hup 20 schermen mee zodat ik een lekkere siroop kon maken.
Ik vond hem zelf iets te zoet, maar mijn nichtje A. heeft er van genoten! DSC_0540

DSC_0539Af en toe kan ik op mijn werk (ja eigenlijk best vaak!) mijn creativiteit kwijt. En als het dan rustig is (zoals tijdens een opening om 6:00 speciaal voor een kind dat niet op komt dagen!), maak ik gewoon een leuk dingetje voor mezelf. Kleurrijk en grappig!

DSC_0514Later deze week sprak ik met M. af om samen op een berg bosbessen te plukken. Daar moesten we halverwege nog snel gaan schuilen in een hutje tegen een onweersbui (want als je boven op een berg zit…). Maar vervolgens kwam ik toch met aardig wat bessen thuis. DSC_0524Hier maakte ik heerlijke jam van. Een mix van bosbessen en frambozen (nog uit de vriezer van vorig jaar). Ook hier heeft nichtje A. van genoten!

Eenmaal bij M. heb ik gelijk even haar dieren begroet. Het is daar net een kinderboerderij. Kippen, eend, konijntjes, kwarteltjes, kat en (slede)honden zijn er allemaal. en zelfs kuikentjes! DSC_0604 DSC_0705Naast het jammetje maakte ik van wat frambozen nog een lekkere limonade. Gewoon pure frambozenlimonade.DSC_0525 Uiteindelijk had ik weer flink wat potten klaar om naar de aardkelder te brengen.

DSC_0545Eenmaal in de aardkelder zag ik een mooie fles met appelsap (2014) staan en wilde ik eens testen of deze nog wel lekker was. En dat was die! Heerlijk fris en zurig en je kon de appel er echt nog goed in proeven. Niet te vergelijken met sap uit de winkel!

DSC_0548De hele week al mogen we genieten van prachtig warm zomerweer en dat doet de moestuin goed! DSC_0533 Af en toe kan er al wat geoogst worden en zo dopte ik een lekker maaltje erwtjes. DSC_0544

En ook zijn Wico en ik op paddestoelenjacht geweest. Ik vond niets, maar hij zag ze natuurlijk ineens staan! Het zijn er maar weinig, maar ik kom er nog wel een keertje bij terug om de kleintjes (die ik heb laten staan) op te halen. Lekker!DSC_0542Speciaal voor de komst van de gasten heb ik de bedden mooi opgemaakt en alles schoon en fris gemaakt. En het leukste is dat ik nieuw beddengoed op de kop getikt heb. Echt iets wat bij mij past. Kleurrijke bloemen! Whiskey heeft het goedgekeurd! DSC_0536En dit is een van de gastenkamers. Ziet het er niet knus uit?  DSC_0538

Verder heb ik niet zo heel veel te vertellen.. voor mij is hier alles zo gewoon. We zijn er aan gewend he!

Nou misschien nog een paar dingen dan: Mijn groene kruisbes heeft voor het eerst bessen. Jippie! DSC_0521

Mijn roos heeft voor het eerst prachtige bloemen en ruikt heerlijk! hmmmm!DSC_0519DSC_0520

Mijn Dahlias bloeien prachtig!DSC_0529

En al dat genieten houdt maar niet op want ik kan mijn speciale (nieuwe) waterfles (met filter) vullen met frambozen uit eigen tuin! Dan krijgt het water een lekkere smaak joh! DSC_0526

en dan als laatste het kaartje wat ik voor Wico kocht. Ik vond de tekst zo mooi! “Als ik mijn leven opnieuw kon leven, zou ik je eerder opzoeken zodat ik langer van je kon houden” <3
DSC_0492En dit houdt ons dan wel weer een weekje bezig tussen alle andere gedoetjes en dingetjes door! Lekker weekje niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *